adem_4688

Yeni sim birçok kullanıcının başını ağrıtıyor sanırsam. Buna bende dahilim :) mz oynamaya başladığımdan beri ilk defa taktik konusunda sıkıntı çekiyorum. Daha önceleri taktik ayarlamasını çok az yapardım. Ama bu yeni sim bütün hesapları altüst etti.

Bana göre bu yeni simde tecrübenin pek fazla etkisi yok sadece iyi özellikleri olan oyuncuların bariz üstünlükleri de göz önünde. Yeni simde pas ve kafa özellikleri daha çok önem kazanmış. Sıradan oyunculara sahip olan takımlar bile tıpkı küçük bir barcelona gibi pas yapıyor :)

bu sime gidecek en iyi taktik kanat oyunu oynamak ve ileride de 3’lü forvet oynatmak. Şimdi size iki tane taktik göstereceğim ve bu iki taktiğinde yeni sime gittiğini düşünüyorum.



1.Taktik; bu taktik; bildiğimiz klasik 4-3-3 taktiği gibi dursa da 4-2-1-1-2 olarak sahaya dizilmiştir. Bu taktikte 2-8-7 ve 3 numaralı oyuncular çok fazla önem taşıyor. 7 ve 3 numaralı oyuncular hem defans hemde orta sahaya yardımcı olurlarken 5 ve 16 numaralı oyuncularda kanatlardan hücuma destek veriyorlar. Bu taktikte oyun stili; Kanatlar, ofansif ve agresif (oyuncularınızın hız ve day. Özelliklerinin fazla olması gerekir aksi halde oyuncunuz çok çabuk kart görür.)












2. Taktik; Bu taktikte; yine bildiğimiz klasik 3-4-3 taktiği gibi dursa da 3-2-2-1-2 olarak sahaya dizilmiştir. Bu taktikte ise en büyük işi kanatlarda duran 66 ve 50 numaralı oyuncular. Her iki taktikte de forvet arkası oynamanın daha faydalı olduğunu düşünüyorum ve yine kanat oyununu kullanmanızı tavsiye ederim. Neden diye soracak olursanız; Çünkü, yeni simde kanat oyunları ve paslaşma daha fazla önem kazanmış olduğundan dolayı kanatlardan yapılan ortalarda defanstan geri dönen toplar forvet arkası olarak oynattığınız adama geliyor ve dönen topları o oyuncunuz iyi kullandığı zaman (geri pas vermeyip ileriyi düşündüğü zaman) gol olmaması kaçınılmaz.