oner7



1) Stadyumumun kapasitesini ve tesislerini nasıl ayarlamalıyım?
Yukarıda verilen tablodaki değerleri uyguladığınızda, lig maçınızdan elde edebileceğiniz maksimum geliri elde edeceksiniz. Eğer tablodaki rakamlardan fazla tesis ve/veya tribün yaparsanız, geliriniz değişmeyecek fakat stadyum giderleriniz yükselecektir.


2) Stadyumumu büyütmek istiyorum, menülerde bulamıyorum?

Ofis>Stadyum>Stadyumu Düzenle


3) Yeterli bütçem yok, stadyumumu inşa ederken önceliğim ne olmalı?

Tablodan verilen değerlerin tamamını inşa edecek kadar yeterli bütçeniz yok ise öncelikle tribünleri, daha sonra ise tesisleri tamamlamalısınız. Tesisleri inşa ederken öncelikle Sosisli Sandviç Tezgahı ve Hediyelik Eşya Dükkanını sonra diğerlerini inşa etmeniz faydalı olacaktır. Oteli ise ilkini inşa ettikten sonra ise her zaman en sona bırakmalısınız. Otelin yapım maliyeti çok yüksek, geri dönüşü de bir o kadar uzundur.


4) Stadyumumu tam kapasite inşa edeceğim fakat çok uzun sürüyor, ne yapmalıyım?

Stadyumun yapımını bir kaç parçaya bölerek hızlandırabilirsiniz. Örneğin tribünler için 1 teklif, tesisler için 3 teklif alıp toplam inşaatı 4 parçada başlatabilirsiniz. Bu durumda toplam inşaat süresi eğer iyi ayarlanırsa yaklaşık dörtte birine düşecektir. Tabii her teklif için 10900Euro verdiğiniz için, 4’e bölerek toplamda 32700Euro fazla vermiş olacaksınız fakat tesisler ve tribünler erken faaliyete geçeceği için maçlardan elde edeceğiniz gelirler ile bu farkı kapatıp kara bile geçebilirsiniz.


5) Tablodaki seyirci kapasitesi bütün maçlar için geçerli midir?

Hayır, sadece lig maçları için geçerlidir. Hazırlık maçları, dostluk ligi, özel ve resmi kupa maçlarında bu rakamların çok altında seyirci gelecektir. Seyirci sayısı lig maçları dışında ancak resmi kupalarda üst turlara çıktığınızda artacaktır.


6) Klinik ne işe yarar?

Klinik, sakatlanan oyuncuların iyileşme sürelerini kısaltmada yardımcı olur. Klinik sayesinde iyileşme süresi ciddi oranda kısalır. Her bir klinikte 5 adet sakat oyuncuya kadar yer vardır. Dikkat ettiyseniz her ligde tek klinik yeterli arkadaşlar. Daha fazla klinik oyuncuların daha çabuk iyileşmesine bir katkıda bulunmaz, o yüzden 1 klinik yeterlidir.


7) Stadyumda yapılan fazla tribün ve/veya tesisleri yıkabilir miyim?

Evet, yıkabilirsiniz. Fakat yıkım karşılığında alacağınız para, yaparken harcadığınız yaklaşık dörtte biri kadar olacaktır. Stadyumu yıkmak lig düşseniz bile çok mantıklı değildir çünkü haftalık tribün ve tesis giderleri çok yüksek değildir.


8) Stadyumumu tamamlamak ne kadar önemli?

Managerzone her ne kadar ilk bakışta menejerlik oyunu gibi görünse de aslında bir çeşit strateji oyunudur. Tüm strateji oyunlarında olduğu gibi öncelikle sabit ve kesintisiz gelir getiren araçlara yönelmek uzun vadede her zaman başarı getirecektir. Bu sebeple oyuna yeni başlayanlar hemen, eski kullanıcılar ise en kısa sürede stadyumlarını maksimum kapasiteye göre ayarlamalıdırlar.



Hazırlayan: oner7